De beste momenten om gras te zaaien 

Gras zaaien kan in principe het hele jaar door, zolang de omstandigheden goed genoeg zijn. De beste momenten? Het voorjaar (april en mei) en het vroege najaar (eind augustus t/m oktober). Ieder moment heeft zijn voor- en nadelen. Benieuwd naar de voor- en nadelen van deze momenten? Wij leggen uit hoe u met ons graszaad straks geniet van een prachtig, groen en strakke grasmat geniet.

De belangrijkste voorwaarde? De minimum temperatuur. Houd voor de buitentemperatuur minimaal 7°C aan, voor de bodemtemperatuur minimaal 10°C. Is het een paar dagen achter elkaar 10 tot 15°C? Dan kan de bodemtemperatuur nog steeds te laag liggen.

Soorten graszaad

Kies het soort graszaad dat aansluit bij uw behoeften. Ligt uw gazon een groot deel van de dag in de schaduw? Dan is het graszaad voor een schaduwgazon perfect. Spelen de kinderen er veel op? Kies voor het graszaad voor speelveldjes.

Gras zaaien voorjaar

In de lente wordt het weer warmer, dat is een goed moment om gras te zaaien. Maar… Wees voorzichtig! Vooral in het begin van de lente kan het nog best koud zijn. In februari, maart en uitschieters in april kan het ‘s nachts nog vriezen. De grond moet ook warm genoeg zijn om gras te kunnen zaaien, en dat duurt even. Zelfs als het buiten overdag 10-12°C is, wil dat nog niet zeggen dat de bodem klaar is voor graszaad. In het vroege voorjaar kan de grond nog steeds een beetje stijf zijn na de koude winter. Wacht daarom tot april of mei voordat u begint met gras zaaien. Wilt u in de zomer genieten van een mooie grasmat? Wees niet ongeduldig. Begin niet te vroeg met het inzaaien van graszaad, dit kan ten koste gaan van het mooie gazon. 

Gras zaaien najaar

De late zomer, oftewel het vroege najaar, is de beste periode om gras te zaaien. In de maand september bent u bijna altijd voorzien van de juiste omstandigheden. De temperatuur neemt weer iets af, maar de bodemtemperatuur blijft voorlopig nog op een mooi niveau. De ideale groeiomstandigheden voor het zaaien van gras. 

Een extra voordeel? U heeft minder last van onkruid, omdat de meeste soorten onkruid ontkiemen in het voorjaar. 

Snel resultaat? Ga voor Graszoden

Wilt u direct genieten van een donkergroen, onkruidvrij en strak gazon? Kies er voor om graszoden te (laten) leggen. Onze premium graszoden beschikken over een diepere wortelgroei, zijn minder gevoelig voor droogte en hebben een sterk herstellen vermogen. 

 

Onze visitekaartjes