Veelgestelde vragen

Wat zijn premium graszoden?

Het gras dat wij leveren groeit gemiddeld 12 maanden voordat de graszoden gesneden worden. Tijdens deze periode wordt het gras gemiddeld 80 keer gemaaid, zorgvuldig beregend en regelmatig bemest. Dit zorgt voor de mooie dichte en gezonde grasmat met stevige wortels en een sterk herstellend vermogen

Kan ik de graszoden bewaren?

Opgerold kunnen de zoden zeker 24 uur bewaard blijven. Een voorwaarde is dat u de graszoden koel en op een donkere plek bewaard. Wil je de graszoden langer bewaren? Rol ze dan uit en houd de zoden vochtig met een tuinsproeier.

Wanneer is de beste periode om graszoden te leggen?

Een gazon met graszoden aanleggen kan gedurende het hele jaar, maar ons advies is om dit alleen te doen bij (nacht)temperaturen van tussen 5 en 25 graden Celsius.

Hoe groot is een graszode?

Een rol gras is precies 1m² groot; 40 cm breed en 250 cm lang.

Hoeveel weegt een rol gras?

Een rol gras weegt ongeveer 14 tot 20kg.

Hoeveel rollen gras passen in een auto?

In een stationcar passen ongeveer 15 tot 20 rollen gras.

Wanneer kan ik het gras voor de eerste keer maaien?

Na ongeveer twee weken kunt u het gras voor de eerste keer maaien. Maai niet te kort! Houd ongeveer 4 tot 5 cm aan. Wanneer het gras goed is vastgegroeid kunt u het gras wekelijks maaien tot ongeveer 3 cm.

Mag ik het gazon in de zon sproeien?

Een pas aangelegd gazon heeft erg veel water nodig. De wortels kunnen namelijk nog geen vocht uit de bodem halen en de bodem onttrekt bij tekort aan vocht, bijvoorbeeld bij temperaturen boven de vijfentwintig graden, alles uit de grasmat. Sproei daarom bij warm weer vooral ook in de zon! Belangrijke graadmeter is dat de bodem vochtig blijft, maar niet drassig.

Hebben de graszoden netten?

Onze graszoden groeien zonder netten. Dit maakt het onderhoud makkelijk, bovendien komt er zo geen overbodig plastic in de grond.

Wanneer moet ik mijn gazon bemesten?

Bij de aanleg van de graszoden adviseren we om Marathon Sport Repair & Preseed te gebruiken Deze bemesting strooit u over de ondergrond. Vervolgens kunt u iedere zes tot acht weken de onderhoudsbemesting Marathon Sport Spring gebruiken. In de maanden september t/m november gebruikt u Marathon Sport Autumn. U gebruikt 3 tot 4kg bemesting per 100m² gazon. Lees snel verder voor alle tips en informatie over bemesting

Onze visitekaartjes