Graszoden vanaf € 2,80 per m² Prijzen

COVID-19 - Natuurlijk houden we rekening met de richtlijnen van het RIVM. We bezorgen uw graszoden aan huis, zodat u niet de straat op hoeft. We houden 1,5 meter afstand, schudden even geen hand en u kunt betalen via een betaalverzoek.

Wilt u het gras afhalen? Dan vragen we u om de graszoden zelf in de auto of aanhanger te laden. We zetten het gras voor u klaar op een aparte pallet en vragen u om 1,5 meter afstand van andere klanten te houden.

Wilt u dat wij uw gazon aanleggen voor een makkelijk en snel resultaat? Ook dat kan gelukkig nog steeds. We werken uitsluitend buiten, schudden even geen handen, en houden 1,5 meter afstand van u.

Dank voor uw begrip! Heeft u vragen over onze maatregelen? Bel dan gerust! Christiaan Verspeek 06-25085608

Gazon onderhoud

Onderhoud gazon: bemesten, verticuteren, kalken, sproeien, mos bestrijden, maaien….

Een graszode bestaat uit levend materiaal en vraagt daarom om een goede verzorging.

Maaien

Hoe vaak kunt u het beste maaien?

Een gazon moet gemaaid worden als de hoogte van het gras dubbel zo hoog is dan wanneer het net gemaaid is. In de praktijk komt het erop neer dat u in de groeitijd één tot twee keer per week moet maaien.

Maait u minder vaak dan wordt het gras te lang en gaat het maaien veel moeilijker. Bovendien kunt u het afgemaaide gras niet laten liggen, omdat er door het laagje gras geen licht en lucht bij uw gazon kan komen. Waardevolle voedingsstoffen gaan verloren waardoor het gazon uitgeput raakt.

Een bijkomend voordeel van regelmatig maaien is een mooie en gesloten grasmat. Onkruid en mos krijgen veel minder kans! Maai het gazon op 3 à 4 cm hoogte.

Bemesten

De grootste fout die wordt gemaakt, is het niet op tijd geven van voldoende voeding. Veel mensen denken dat ze dan te vaak moeten maaien. Ook wordt wel eens gedacht dat de voeding die bij aanleg is gegeven in de vorm van compost of bemeste tuinaarde voldoende is voor een jarenlang mooi gazon. Dit is niet waar.

Wij raden u aan onderstaande bemestingstabel te volgen:

MaandSoort bemestingHoeveelheid en frequentie
januariKorrelkalkDosering zie verpakking
februari - maartMarathon Repair & Preseed 7-13-9 + 2,5 MgOEenmalig 2 tot 2,5 kg per 100m²
april - augustusMarathon Spring 16-4-8 + 2 MgO + FeOm de 2 – 3 maanden 2 tot 2,5 kg per 100m²
september - novemberMarathon Autumn 7-0-21 + 2 MgO + Fe Een tot twee maal 2 tot 2,5 kg per 100m²

Bovengenoemde meststoffen zijn langwerkende meststoffen. Het geeft het gras snel een donkergroene kleur. Verder zorgt het voor een rustige groei zonder pieken waardoor u minder vaak hoeft te maaien. Voor meer info zie de pagina Bemesting Prijzen.

Sproeien

Bij droogte 1 à 2 keer per week ’s avonds sproeien. Voor de wortelontwikkeling is het beter enkele keren per week een paar uur achter elkaar te sproeien, dan heel vaak kort te sproeien.

Het weer van vandaag

Het weer van vandaag

Bron: BuienRadar.NL

PlaatsTemperatuurRegenType
Arnhem1.1 ℃- mm p.u.
De Bilt1.2 ℃- mm p.u.
Eindhoven0.5 ℃- mm p.u.
Gilze Rijen-0.7 ℃- mm p.u.
Volkel1.8 ℃- mm p.u.

Ook woensdag vielen er nog enkele buien maar nu volgt een aantal droge dagen. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af en overdag wordt het wat minder fris. In de nacht kan het eerst nog licht vriezen.

Ook woensdag vielen er nog enkele buien maar nu volgt een aantal droge dagen. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af en overdag wordt het wat minder fris. In de nacht kan het eerst nog licht vriezen.Vannacht vallen er vooral in de westelijke helft van het land verspreid een paar buitjes. Vooral verder landinwaarts zijn er ook brede opklaringen en omdat er weinig wind staat kan lokaal een mistbank ontstaan. Aan de kust en daar waar het wat meer bewolkt is ligt de temperatuur in het algemeen iets boven nul. In de gebieden waar het langdurig helder is daalt het kwik naar -1 tot lokaal -4 graden. Er waait een zwakke noordelijke wind.Donderdag begint vrijwel overal droog met flinke zonnige perioden. In de loop van de ochtend vormen zich stapelwolken maar die groeien niet meer uit tot buien.  In de loop van de middag trekt vanuit het oosten sluierbewolking het land in. Het wordt 8 tot 11 graden. De wind is zwak tot matig en komt uit het noordoosten.De dagen daarna zorgt een hogedrukgebied boven Scandinavië voor een noordoostelijke wind en tegelijkertijd rustig en droog weer. Er zijn zonnige perioden afgewisseld door wolkenvelden. Langzaam maar zeker wordt het minder fris en in het weekend wordt het 12-13 graden. Ook de nachten verlopen na vrijdag minder koud, al blijft de kans op vorst aan de grond nog bestaan.  

Verticuteren

Het is aan te bevelen minimaal één keer per jaar de grasmat uit te kammen (verticuteren). Licht, lucht en water dringen makkelijker door en wortels krijgen meer ruimte om te groeien. Al het oude dode materiaal wordt er uitgehaald; de grasmat wordt geheel gereinigd.

Mos bestrijden

Mos ontstaat in uw gazon door o.a. zure grond, te kort maaien, tekort aan voedingsstoffen en/of zich ophopend vocht bv. schaduw van bomen en muren. Mos bestrijden is een moeilijke klus, maar met een mosdoder en verticuteren komt u al een heel eind met bestrijden. Daarna is het zaak uw gras zo spoedig mogelijk weer in conditie te brengen door bemesten, beluchten en maaien.