Graszoden vanaf € 2,80 per m² Prijzen

COVID-19 - Natuurlijk houden we rekening met de richtlijnen van het RIVM. We bezorgen uw graszoden aan huis, zodat u niet de straat op hoeft. We houden 1,5 meter afstand, schudden even geen hand en u kunt betalen via een betaalverzoek.

Wilt u het gras afhalen? Dan vragen we u om de graszoden zelf in de auto of aanhanger te laden. We zetten het gras voor u klaar op een aparte pallet en vragen u om 1,5 meter afstand van andere klanten te houden.

Wilt u dat wij uw gazon aanleggen voor een makkelijk en snel resultaat? Ook dat kan gelukkig nog steeds. We werken uitsluitend buiten, schudden even geen handen, en houden 1,5 meter afstand van u.

Dank voor uw begrip! Heeft u vragen over onze maatregelen? Bel dan gerust! Christiaan Verspeek 06-25085608

Gazon onderhoud

Onderhoud gazon: bemesten, verticuteren, kalken, sproeien, mos bestrijden, maaien….

Een graszode bestaat uit levend materiaal en vraagt daarom om een goede verzorging.

Maaien

Hoe vaak kunt u het beste maaien?

Een gazon moet gemaaid worden als de hoogte van het gras dubbel zo hoog is dan wanneer het net gemaaid is. In de praktijk komt het erop neer dat u in de groeitijd één tot twee keer per week moet maaien.

Maait u minder vaak dan wordt het gras te lang en gaat het maaien veel moeilijker. Bovendien kunt u het afgemaaide gras niet laten liggen, omdat er door het laagje gras geen licht en lucht bij uw gazon kan komen. Waardevolle voedingsstoffen gaan verloren waardoor het gazon uitgeput raakt.

Een bijkomend voordeel van regelmatig maaien is een mooie en gesloten grasmat. Onkruid en mos krijgen veel minder kans! Maai het gazon op 3 à 4 cm hoogte.

Bemesten

De grootste fout die wordt gemaakt, is het niet op tijd geven van voldoende voeding. Veel mensen denken dat ze dan te vaak moeten maaien. Ook wordt wel eens gedacht dat de voeding die bij aanleg is gegeven in de vorm van compost of bemeste tuinaarde voldoende is voor een jarenlang mooi gazon. Dit is niet waar.

Wij raden u aan onderstaande bemestingstabel te volgen:

MaandSoort bemestingHoeveelheid en frequentie
januariKorrelkalkDosering zie verpakking
februari - maartMarathon Repair & Preseed 7-13-9 + 2,5 MgOEenmalig 2 tot 2,5 kg per 100m²
april - augustusMarathon Spring 16-4-8 + 2 MgO + FeOm de 2 – 3 maanden 2 tot 2,5 kg per 100m²
september - novemberMarathon Autumn 7-0-21 + 2 MgO + Fe Een tot twee maal 2 tot 2,5 kg per 100m²

Bovengenoemde meststoffen zijn langwerkende meststoffen. Het geeft het gras snel een donkergroene kleur. Verder zorgt het voor een rustige groei zonder pieken waardoor u minder vaak hoeft te maaien. Voor meer info zie de pagina Bemesting Prijzen.

Sproeien

Bij droogte 1 à 2 keer per week ’s avonds sproeien. Voor de wortelontwikkeling is het beter enkele keren per week een paar uur achter elkaar te sproeien, dan heel vaak kort te sproeien.

Het weer van vandaag

Het weer van vandaag

Bron: BuienRadar.NL

PlaatsTemperatuurRegenType
Arnhem6.6 ℃- mm p.u.
De Bilt7.6 ℃- mm p.u.
Eindhoven7.4 ℃- mm p.u.
Gilze Rijen7.7 ℃- mm p.u.
Volkel7.5 ℃- mm p.u.

Het is vanavond veelal droog, al kan lokaal nog wat regen vallen. Komende nacht neemt in het oosten de kans op mist toe.

Voorlopig heeft de bewolking de overhand en kleurt de lucht overdag grijs. Het is de meeste tijd droog, maar niet helemaal. Vanavond kan lokaal nog wat regen vallen en morgen is een beetje gemiezer ook niet uitgesloten. Vannacht en ook morgen kan het zicht plaatselijk matig tot slecht zijn door mist. Vanavond is het op de meeste plaatsen zwaar bewolkt en meest droog. Alleen langs de westkust komen nog enkele opklaringen voor, maar daar is tegelijkertijd kans op een bui. In het uiterste zuidoosten kan overigens ook nog een beetje regen vallen. Later vanavond verdwijnen de meeste buien en ook in het zuidoosten wordt het droog. In het oosten wordt het wat nevelig. De wind is zwak tot matig (aan de westkust krachtig) en komt eerst uit het noorden. Later draait de wind naar noordoosten en neemt in kracht af.  Vannacht is het zwaar tot geheel bewolkt en op veel plaatsen wordt het nevelig. Vooral in de oostelijke helft van het land wordt het plaatselijk mistig. Later in de nacht kan de mist zich (door de zwakke oostenwind) wat naar het westen uitbreiden. Daarnaast kan het lokaal een beetje motregenen, maar op de meeste plekken verloopt de nacht droog. Het kwik daalt naar 5 tot 2 graden.Morgen wordt een meest grijze en kille dag. Een groot deel van het land zal te maken hebben met laaghangende wolken, nevel en mist. Het is daarbij veelal droog, maar soms (en op een enkele plek) kan een beetje motregen vallen. Als de zon al weet door te breken is de kans daarop in het zuidwesten het grootst. Het wordt niet veel warmer dan 3 tot 6 graden. De wind is zwak, hooguit matig en komt veelal uit het zuidoosten.De dagen daarna gaat het regenen en trekt de wind aan. In het weekeinde wordt het vervolgens droger en komt de zon af en toe kijken. De middagtemperatuur schommelt rond 5 graden. In de loop van zondag neemt de kans op neerslag weer toe en dat kan met de aanwezige kou maar zo eens natte sneeuw zijn!

Verticuteren

Het is aan te bevelen minimaal één keer per jaar de grasmat uit te kammen (verticuteren). Licht, lucht en water dringen makkelijker door en wortels krijgen meer ruimte om te groeien. Al het oude dode materiaal wordt er uitgehaald; de grasmat wordt geheel gereinigd.

Mos bestrijden

Mos ontstaat in uw gazon door o.a. zure grond, te kort maaien, tekort aan voedingsstoffen en/of zich ophopend vocht bv. schaduw van bomen en muren. Mos bestrijden is een moeilijke klus, maar met een mosdoder en verticuteren komt u al een heel eind met bestrijden. Daarna is het zaak uw gras zo spoedig mogelijk weer in conditie te brengen door bemesten, beluchten en maaien.