Graszoden vanaf € 2,60 per m² Prijzen

Voorjaar: voor ons een feest om weer voor u aan de slag te gaan! Natuurlijk houden we rekening met de richtlijnen van het RIVM. We bezorgen uw graszoden aan huis, zodat u niet de straat op hoeft. We houden 1,5 meter afstand, schudden even geen hand en u kunt betalen via een betaalverzoek.

Wilt u het gras afhalen? Dan vragen we u om de graszoden zelf in de auto of aanhanger te laden. We zetten het gras voor u klaar op een aparte pallet en vragen u om 1,5 meter afstand van andere klanten te houden.

Wilt u dat wij uw gazon aanleggen voor een makkelijk en snel resultaat? Ook dat kan gelukkig nog steeds. We werken uitsluitend buiten, schudden even geen handen, en houden 1,5 meter afstand van u.

Dank voor uw begrip! Heeft u vragen over onze maatregelen? Bel dan gerust! Christiaan Verspeek 06-25085608

Gazon onderhoud

Onderhoud gazon: bemesten, verticuteren, kalken, sproeien, mos bestrijden, maaien….

Een graszode bestaat uit levend materiaal en vraagt daarom om een goede verzorging.

Maaien

Hoe vaak kunt u het beste maaien?

Een gazon moet gemaaid worden als de hoogte van het gras dubbel zo hoog is dan wanneer het net gemaaid is. In de praktijk komt het erop neer dat u in de groeitijd één tot twee keer per week moet maaien.

Maait u minder vaak dan wordt het gras te lang en gaat het maaien veel moeilijker. Bovendien kunt u het afgemaaide gras niet laten liggen, omdat er door het laagje gras geen licht en lucht bij uw gazon kan komen. Waardevolle voedingsstoffen gaan verloren waardoor het gazon uitgeput raakt.

Een bijkomend voordeel van regelmatig maaien is een mooie en gesloten grasmat. Onkruid en mos krijgen veel minder kans! Maai het gazon op 3 à 4 cm hoogte.

Bemesten

De grootste fout die wordt gemaakt, is het niet op tijd geven van voldoende voeding. Veel mensen denken dat ze dan te vaak moeten maaien. Ook wordt wel eens gedacht dat de voeding die bij aanleg is gegeven in de vorm van compost of bemeste tuinaarde voldoende is voor een jarenlang mooi gazon. Dit is niet waar.

Wij raden u aan onderstaande bemestingstabel te volgen:

MaandSoort bemestingHoeveelheid en frequentie
januariKorrelkalkDosering zie verpakking
februari - maartMarathon Repair & Preseed 7-13-9 + 2,5 MgOEenmalig 2 tot 2,5 kg per 100m²
april - augustusMarathon Spring 16-4-8 + 2 MgO + FeOm de 2 – 3 maanden 2 tot 2,5 kg per 100m²
september - novemberMarathon Autumn 7-0-21 + 2 MgO + Fe Een tot twee maal 2 tot 2,5 kg per 100m²

Bovengenoemde meststoffen zijn langwerkende meststoffen. Het geeft het gras snel een donkergroene kleur. Verder zorgt het voor een rustige groei zonder pieken waardoor u minder vaak hoeft te maaien. Voor meer info zie de pagina Bemesting Prijzen.

Sproeien

Bij droogte 1 à 2 keer per week ’s avonds sproeien. Voor de wortelontwikkeling is het beter enkele keren per week een paar uur achter elkaar te sproeien, dan heel vaak kort te sproeien.

Het weer van vandaag

Het weer van vandaag

Bron: BuienRadar.NL

PlaatsTemperatuurRegenType
Arnhem23.2 ℃- mm p.u.
De Bilt23.7 ℃- mm p.u.
Eindhoven23.1 ℃- mm p.u.
Gilze Rijen24.6 ℃- mm p.u.
Volkel24.5 ℃- mm p.u.

Vandaag wordt er warme lucht naar ons land aangevoerd. Daardoor wordt het lokaal zelfs zomers warm. Langs de kust is het echter een ander verhaal.

Vandaag wordt er warme lucht naar ons land aangevoerd. Daardoor kan het lokaal zelfs zomers warm worden. Langs de kust is het echter een ander verhaal.Vanmiddag is het zonnig, maar in de loop van de middag ontstaan er enkele stapelwolken. De kans op een bui blijft echter klein. De maxima lopen uiteen van 16 graden op de Wadden tot lokaal 25 graden in het zuidoosten. Er staat nauwelijks wind, maar door het koude zeewater steekt in de kustgebieden een matige zeewind op, waardoor het in deze regio's flink afkoelt.Vanavond en de komende nacht is het overwegend helder weer. Lokaal kan er wat nevel of een enkele mistbank ontstaan. De minima lopen uiteen van een graad of 4 in het noordoosten tot 11 graden in het zuiden. De wind is zwak en waait uit het noorden tot noordoosten.Morgen begint de dag met enkele wolkenvelden. In de middag is het opnieuw meest zonnig weer. Het wordt tussen een graad of 16 in het noorden tot 23 graden in het Limburg. Alleen op de Wadden is het met een graad of 12 duidelijk minder warm. De noordoostenwind is zwak tot matig.De dagen daarna duurt het vrij warme weer voort met tot en met paaszondag maxima rond 20 graden. In het noordwestelijk kustgebied is het minder warm. Op tweede paasdag koelt het vrijwel overal flink af. Verder is het wisselend bewolkt en droog, maar met name op zondag is er kans op een bui. 

Verticuteren

Het is aan te bevelen minimaal één keer per jaar de grasmat uit te kammen (verticuteren). Licht, lucht en water dringen makkelijker door en wortels krijgen meer ruimte om te groeien. Al het oude dode materiaal wordt er uitgehaald; de grasmat wordt geheel gereinigd.

Mos bestrijden

Mos ontstaat in uw gazon door o.a. zure grond, te kort maaien, tekort aan voedingsstoffen en/of zich ophopend vocht bv. schaduw van bomen en muren. Mos bestrijden is een moeilijke klus, maar met een mosdoder en verticuteren komt u al een heel eind met bestrijden. Daarna is het zaak uw gras zo spoedig mogelijk weer in conditie te brengen door bemesten, beluchten en maaien.