Graszoden vanaf € 2,80 per m² Prijzen

Voorjaar: voor ons een feest om weer voor u aan de slag te gaan! Natuurlijk houden we rekening met de richtlijnen van het RIVM. We bezorgen uw graszoden aan huis, zodat u niet de straat op hoeft. We houden 1,5 meter afstand, schudden even geen hand en u kunt betalen via een betaalverzoek.

Wilt u het gras afhalen? Dan vragen we u om de graszoden zelf in de auto of aanhanger te laden. We zetten het gras voor u klaar op een aparte pallet en vragen u om 1,5 meter afstand van andere klanten te houden.

Wilt u dat wij uw gazon aanleggen voor een makkelijk en snel resultaat? Ook dat kan gelukkig nog steeds. We werken uitsluitend buiten, schudden even geen handen, en houden 1,5 meter afstand van u.

Dank voor uw begrip! Heeft u vragen over onze maatregelen? Bel dan gerust! Christiaan Verspeek 06-25085608

Gazon onderhoud

Onderhoud gazon: bemesten, verticuteren, kalken, sproeien, mos bestrijden, maaien….

Een graszode bestaat uit levend materiaal en vraagt daarom om een goede verzorging.

Maaien

Hoe vaak kunt u het beste maaien?

Een gazon moet gemaaid worden als de hoogte van het gras dubbel zo hoog is dan wanneer het net gemaaid is. In de praktijk komt het erop neer dat u in de groeitijd één tot twee keer per week moet maaien.

Maait u minder vaak dan wordt het gras te lang en gaat het maaien veel moeilijker. Bovendien kunt u het afgemaaide gras niet laten liggen, omdat er door het laagje gras geen licht en lucht bij uw gazon kan komen. Waardevolle voedingsstoffen gaan verloren waardoor het gazon uitgeput raakt.

Een bijkomend voordeel van regelmatig maaien is een mooie en gesloten grasmat. Onkruid en mos krijgen veel minder kans! Maai het gazon op 3 à 4 cm hoogte.

Bemesten

De grootste fout die wordt gemaakt, is het niet op tijd geven van voldoende voeding. Veel mensen denken dat ze dan te vaak moeten maaien. Ook wordt wel eens gedacht dat de voeding die bij aanleg is gegeven in de vorm van compost of bemeste tuinaarde voldoende is voor een jarenlang mooi gazon. Dit is niet waar.

Wij raden u aan onderstaande bemestingstabel te volgen:

MaandSoort bemestingHoeveelheid en frequentie
januariKorrelkalkDosering zie verpakking
februari - maartMarathon Repair & Preseed 7-13-9 + 2,5 MgOEenmalig 2 tot 2,5 kg per 100m²
april - augustusMarathon Spring 16-4-8 + 2 MgO + FeOm de 2 – 3 maanden 2 tot 2,5 kg per 100m²
september - novemberMarathon Autumn 7-0-21 + 2 MgO + Fe Een tot twee maal 2 tot 2,5 kg per 100m²

Bovengenoemde meststoffen zijn langwerkende meststoffen. Het geeft het gras snel een donkergroene kleur. Verder zorgt het voor een rustige groei zonder pieken waardoor u minder vaak hoeft te maaien. Voor meer info zie de pagina Bemesting Prijzen.

Sproeien

Bij droogte 1 à 2 keer per week ’s avonds sproeien. Voor de wortelontwikkeling is het beter enkele keren per week een paar uur achter elkaar te sproeien, dan heel vaak kort te sproeien.

Het weer van vandaag

Het weer van vandaag

Bron: BuienRadar.NL

PlaatsTemperatuurRegenType
Arnhem33.7 ℃- mm p.u.
De Bilt33.0 ℃- mm p.u.
Eindhoven34.3 ℃- mm p.u.
Gilze Rijen34.3 ℃- mm p.u.
Volkel34.2 ℃- mm p.u.

Veel plekken hebben de tweede tropische dag te pakken. Er volgen er naar verwachting nog 5! Dus de hittegolf is eigenlijk nog maar net begonnen.

Een hogedrukgebied boven de Baltische Staten zorgt de komende dagen voor zonnig en tropisch weer in Nederland. Ook in de nachten koelt het soms niet verder af dan 20 graden! Pas halverwege volgende week wordt het wat minder heet. Vanmiddag schijnt de zon volop en wordt het in het hele land tropisch: 30 graden in het noordelijk kustgebied, 33 graden in het midden van het land en 35 graden in het zuidoosten. De zwakke wind waait uit het oosten. In de loop van de middag zorgt een zeewind op de stranden voor wat verkoeling. Vanavond en vannacht is het helder en blijft het lang warm. Uiteindelijk koelt het af naar een graad of 15 in het noordoosten tot 21 graden in Zeeland. In de grote steden blijft de temperatuur boven de 20 graden. Dat wordt dus een tropennacht! Verder waait het nauwelijks. Morgen wordt het opnieuw een zonovergoten dag, maar vanuit het noordwesten drijft er wat sluierbewolking binnen. Het wordt echter nog steeds bloedheet met de maxima tussen 29 graden in het noordwesten tot een graad of 37 in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige noordoostenwind. Vanwege de extreme hitte geldt Code Oranje in het midden en zuiden van Nederland. Ook in stedelijk gebied geldt de waarschuwing voor de extreme hitte. Daarnaast wordt de luchtkwaliteit (met name smog) slechter.De dagen daarna blijft het aanhoudend zonnig en tropisch heet. Vanwege de hitte is het nationaal hitteplan van kracht. 's Middags wordt het een graad of 29 à 30 in het noorden tot 35 à 36 graden in Limburg. Alleen op de Wadden is het iets minder heet. Ook krijgen we op meerdere plaatsen te maken met tropennachten. Pas op donderdag doet de temperatuur een stapje terug en neemt de kans op buien toe.

Verticuteren

Het is aan te bevelen minimaal één keer per jaar de grasmat uit te kammen (verticuteren). Licht, lucht en water dringen makkelijker door en wortels krijgen meer ruimte om te groeien. Al het oude dode materiaal wordt er uitgehaald; de grasmat wordt geheel gereinigd.

Mos bestrijden

Mos ontstaat in uw gazon door o.a. zure grond, te kort maaien, tekort aan voedingsstoffen en/of zich ophopend vocht bv. schaduw van bomen en muren. Mos bestrijden is een moeilijke klus, maar met een mosdoder en verticuteren komt u al een heel eind met bestrijden. Daarna is het zaak uw gras zo spoedig mogelijk weer in conditie te brengen door bemesten, beluchten en maaien.