Stap 1

Welk graszaad heb je nodig?

De keuze van het type graszaad is afhankelijk van het doel en de toepassing van het gras. Gaat het om een gazon waar de kinderen of huisdieren vaak op spelen, dan adviseren we graszaad voor een speelgazon. Heb je een grasveld omringd door bomen, dan kan schaduwgras een uitkomst zijn. Maar we hebben ook graszaad voor sportvelden en bermen. Dat heeft weinig onderhoud nodig en kan tegen een flink stootje.

We komen graag uw situatie bekijken en bepalen samen met jou wat het juiste graszaad is.

Stap 2

We frezen de grond

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voor het zaaien begint is het essentieel om over een gezonde bodem te beschikken. We verwijderen het bestaande gras en frezen de grond. Dit bevordert de bodemstructuur en waterdoorlaatbaarheid.

Stap 3

We verbeteren de grond

Na het frezen en spitten egaliseren we de grond grof. Vervolgens verrijken we de bodem met hoogwaardige champost of een bodemverbeteraar, zoals Vitaterra of Ecotop Solide. Dit zorgt voor een sterke grasmat, een gezond bodemleven, houdt het vocht beter vast in de bodem en laat het graszaad extra snel ontkiemen.

Stap 4

We egaliseren de grond

Na het verbeteren van de grond starten we met het egaliseren. Dit doen we met een compacte lasergestuurde egaliseermachine (kilver). Met de kilver kunnen we heel efficiënt en nauwkeurig de ondergrond egaliseren. Het resultaat is een zaaibed met de juiste afwateringenhoogte.

Stap 5

We bemesten de grond

Daarna bemesten we de grond met een speciale voeding die het jonge gras extra energie geeft om te groeien tot een sterke en dichte grasmat.

Stap 6

We leggen het zaaibed aan

Met een rotorkopeg leggen we het zaaibed aan. De rotorkopeg zorgt voor een losse toplaag, waarin het gras kan kiemen.

Stap 7

We gaan zaaien

Het zaaien van gras is nauwkeurig werk. Onze op maat gemaakte zaaimachine verdeelt het graszaad over de volle breedte. Zo ontstaat een mooi egale grasmat zonder zichtbare rijen. Met een rol drukken we het graszaad in de bodem. Hierdoor ligt het graszaad goed beschermd in de bodem. Vervolgens kan de beregening aan. Afhankelijk van de temperatuur en vochthuishouding verschijnen na één week tot twee weken de eerste nieuwe grassprietjes.

Stap 8

Nazorg

We zijn nog niet klaar. Na enkele weken komen we terug om het gras een laatste keer na te walsen. Dit stimuleert de wortelgroei en groeit het gras nog vaster aan. De laatste oneffenheden werken we weg.

De voordelen van gras laten zaaien

Langere levensduur en betere condities

De initiële kosten van het laten inzaaien van gras zijn misschien hoger ten opzichte van zelf zaaien, maar op de lange termijn leidt het tot kostenbesparingen. Een door specialisten ingezaaid gazon is, mits het de juiste zorg krijgt, minder vatbaar voor problemen zoals ziekten, schimmels en onkruid. Daarnaast zorgt het lasergestuurd egaliseren voor een strakke grasmat dat makkelijk maait en door een goede
afwatering ontstaan er geen plassen bij grote regenbuien. Dit betekent dat je bespaart op kosten voor het herstellen van beschadigde delen. Bovendien zorgt de expertise van professionals ervoor dat het zaaien in één keer goed gebeurt, waardoor de noodzaak voor kostbaar opnieuw zaaien wordt verminderd.

Tijdsbesparing

Het laten inzaaien van gras bespaart je niet alleen geld, maar ook tijd. Het voorbereiden van de bodem, het kiezen van het juiste graszaad, het zaaien zelf en de verzorging vragen om veel tijd en aandacht. Door deze taak uit te besteden aan Verspeek, kun je jouw kostbare tijd besteden aan de aanplant van de tuin, andere belangrijke taken of gewoon genieten van de extra vrije tijd. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het juist uitvoeren van de verschillende stappen die bij het zaaien komen kijken, aangezien je vertrouwt op de expertise en ervaring van de professionals. Onze ervaring, in combinatie met de machines die we tot onze beschikking hebben, zorgen voor de beste aanpak voor jouw tuin.

Offerte aanvragen