Tijd voor een opknapbeurt van het gazon.

Verticuteren, doorzaaien en bemesten.

Droogte, kou, sneeuw, mos, onkruid, ongedierte en schimmels zijn invloeden die uw gazon geen goed doen. Gelukkig is het niet altijd nodig om de grasmat volledig te vervangen. Wij herstellen uw gazon, zodat het weer snel in topconditie is.

Benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u advies? Vraag een offerte aan of neem contact met ons op. 

Verticuteren

Graswortels hebben licht, ruimte en voedingsstoffen nodig om te groeien en zo een stevige en gezonde grasmat te vormen. Door onder andere weersinvloeden, maar ook na verloop van tijd treedt in een grasmat vervilting op. Door minimaal jaarlijks het gazon te verticuteren, worden mos, onkruid en grasresten uit het gazon getrokken en krijgen de graswortels weer voldoende licht, lucht, vocht en voedingsstoffen. De basis van een bodem en grasmat in topconditie.

Gazon doorzaaien en bemesten

Na het verticuteren zaaien we de grasmat door. Afhankelijk van de situatie kiezen we het juiste graszaadmengsel.

De compacte Vredo doorzaaimachine maakt kleine sleuven in de grond waar het graszaad in valt. Vervolgens drukt een rol de sleuven dicht. Hierdoor ligt het graszaad goed beschermd in de bodem. Om te zorgen dat het nieuwe en bestaande gras een goede start maakt bemesten we het gras. Kijk hier voor ons assortiment aan bemesting. Afhankelijk van de temperatuur en vochthuishouding verschijnen na een week tot drie weken de eerste nieuwe grassprietjes.

Benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u advies? Vraag een offerte aan of neem contact met ons op. 

Contact opnemen

Tel: 024 – 260 60 60
Mobiel: 06 – 25 08 56 08
E-mail: info@verspeekgraszoden.nl

Onze visitekaartjes

Offerte aanvragen;