Binnen een dag een nieuw gazon.

Met ons professionele team leggen wij uw gazon aan. 

Een goed begin is het halve werk. Dat is het belangrijkste onderdeel van het leggen van graszoden of bigslabs. Een gezonde geëgaliseerde bodem met de juiste afwatering en hoogte ten opzichte van uw bestrating zorgt ervoor dat u nog vele jaren plezier heeft van uw gazon. In zes stappen leggen wij graag aan u uit wat onze werkwijze is. Benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u advies? Vraag een offerte aan of neem contact met ons op via info@verspeekgraszoden.nl of 06-25085608.

1. De actuele situatie en wens

Eerst bekijken we de situatie van het huidige gazon, de ondergrond en het ontwerp of wens. Dit kan aan de hand van foto’s, maar we komen ook graag vrijblijvend kijken om de situatie goed in te schatten.

2. Het oude gras verwijderen

De basis van een nieuw gazon is een gezonde en geëgaliseerde ondergrond. We verwijderen het bestaande gras of begroeiing. Vervolgens frezen we de resten kort en mengen het met de grond. Dit bevordert de bodemstructuur en is meteen voeding voor uw nieuwe grasmat. Als het nodig is, spitten we de grond en verbeteren we de grond met een bodemverbeteraar. Spitten zorgt voor een goede waterhuishouding wat belangrijk is voor het wortelstelsel van het gras.

3. Egaliseren van de ondergrond

Vervolgens wordt de ondergrond geëgaliseerd. Dit doen we, afhankelijk van de grootte van het perceel, met de hand of met onze compacte lasergestuurde egaliseer machine (kilver). Hiermee egaliseren we heel efficiënt en nauwkeurig de ondergrond. Is er te veel of te weinig grond, dan wordt het afgevoerd of aangevuld. Uiteindelijk walsen we de ondergrond om verzakking te voorkomen. Het resultaat is een strakke basis voor uw gazon met de juiste afwatering en hoogte ten opzichte van uw bestrating.

4. Bemesten

Na het egaliseren bemesten we de grond met een organominerale bemesting. Dit geeft het gras extra voeding en bevordert de wortelgroei. We hebben een uitgebreid assortiment aan bodemverbeteraars en meststoffen passend bij het seizoen. Kijk hier voor ons assortiment.

gazon aanleg

5. Tijd om het gras te gaan leggen

We beginnen met het leggen van de graszoden in een kader. Dit vermindert de kans op uitdroging, omdat de uiteinden van de grasrollen zo min mogelijk bloot komen te liggen. Vervolgens gaan we het kader ‘invullen’ met de graszoden. Dit doen we baan voor baan en strak tegen elkaar. Uiteraard houden we rekening met de hoogte van eventuele bestrating, zodat u het gazon gemakkelijk kunt maaien.

Benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u advies? Vraag een offerte aan of neem contact met ons op via info@verspeekgraszoden.nl of 06-25085608.

6. (Bijna) klaar!

Er wordt nog één keer na-gewalst. De graszoden groeien hierdoor goed vast. Vervolgens kan de beregening aan en kunt u genieten van het nieuwe gazon!

Contact opnemen

Tel: 024 – 260 60 60
Mobiel: 06 – 25 08 56 08
E-mail: info@verspeekgraszoden.nl

Onze visitekaartjes

Offerte aanvragen;