Graszoden vanaf € 2,80 per m² Prijzen

COVID-19 - Natuurlijk houden we rekening met de richtlijnen van het RIVM. We bezorgen uw graszoden aan huis, zodat u niet de straat op hoeft. We houden 1,5 meter afstand, schudden even geen hand en u kunt betalen via een betaalverzoek.

Wilt u het gras afhalen? Dan vragen we u om de graszoden zelf in de auto of aanhanger te laden. We zetten het gras voor u klaar op een aparte pallet en vragen u om 1,5 meter afstand van andere klanten te houden.

Wilt u dat wij uw gazon aanleggen voor een makkelijk en snel resultaat? Ook dat kan gelukkig nog steeds. We werken uitsluitend buiten, schudden even geen handen, en houden 1,5 meter afstand van u.

Dank voor uw begrip! Heeft u vragen over onze maatregelen? Bel dan gerust! Christiaan Verspeek 06-25085608

Gazon met graszoden aanleggen

Gazon aanleggen tips

Voorbereiding

Een gazon met graszoden aanleggen kan eigenlijk in alle maanden van het jaar, behalve als het vriest.
Indien de graszode opgerold blijft kan deze zeker 24 uur bewaard blijven. Een voorwaarde is dat de graszoden niet in de felle zon liggen. Houd ze daarnaast vochtig met een tuinsproeier, dit voorkomt uitdroging.

Wilt u de graszode langer dan 24 uur bewaren, dan is het noodzakelijk om deze uit te rollen en vochtig te houden.

Grond voorbereiden

Voor u begint met het aanleggen van het nieuwe gazon is het verstandig de ondergrond eerst goed los te maken. U kunt de grond omspitten of frezen. Bij vernieuwing van het gazon dient de oude zode verwijderd of goed ondergespit te worden. Wilt u gemakkelijk het oude gazon verwijderen? Huur bij ons een graszodensnijder.

Wanneer de voedingstoestand van de grond te wensen over laat kunt u door de bovenste 10 cm van de losgemaakte grond een laagje compost of bemeste tuinaarde mengen / frezen.

Egaliseren

Voordat u de graszoden gaat leggen moet de ondergrond voldoende vast en volkomen egaal en vlak zijn. Om dit te realiseren, kunt u de grond aanrollen of als u niet over een rol beschikt deze voetje voor voetje aandrukken. De bovenkant van de grond moet ongeveer 2 cm onder de rand van de bestrating liggen.

Vervolgens met een hark de grond egaliseren. Een zo vlak mogelijk resultaat realiseert u door met een plank / rij de grond te schaven. Dit wordt afrijen genoemd. Na het afrijen bemesting over de grond strooien. (Marathon Repair & Preseed 7-13-9 + 2,5 MgO) Hierdoor zit er voeding bij de wortels van uw gras en groeien de zoden beter aan. De dosering is ongeveer 2,5 kg per 100m². Hierna de grond licht losharken.

Leggen

Rol de zoden zo uit, dat deze strak tegen elkaar komen te liggen. De zoden kunnen op maat gemaakt worden met een scherpe schop of een mes. Langs de omtrek van het gazon dienen de zijkanten van het gras aangevuld te worden met aarde om zo uitdroging van de randen te voorkomen. Bij zonnig warm weer de gelegde graszoden vochtig houden.

Wanneer u de graszoden hebt gelegd kunt u ze nog aandrukken met een wals of met de achterkant van uw schop aankloppen. Dit omdat de wortels de kans moeten krijgen om vast te kunnen groeien.

Sproeien

Direct na het rollen moet het gazon gesproeid worden. Het beste is om de eerste paar weken 2 à 3 keer (afhankelijk van de temperatuur) per dag te sproeien omdat de wortels van het gras nog niet vastgegroeid zijn en daardoor nog geen water op kunnen nemen.

Maaien

Na ongeveer 10 dagen kan het gras voor de eerste keer gemaaid worden.
Zorg ervoor dat de messen van uw maaimachine scherp zijn.
Maai het gazon niet te kort: tussen de 3 à 4 cm hoogte.
Na 4 tot 6 weken zijn de wortels vastgegroeid en volstaat 1 à 2 keer sproeien per week (bij voorkeur ’s avonds).

Zie, voor meer informatie over het onderhoud van uw gazon de pagina onderhoud.

Voorbeeldtuinen