Graszoden vanaf € 2,80 per m² Prijzen

COVID-19 - Natuurlijk houden we rekening met de richtlijnen van het RIVM. We bezorgen uw graszoden aan huis, zodat u niet de straat op hoeft. We houden 1,5 meter afstand, schudden even geen hand en u kunt betalen via een betaalverzoek.

Wilt u het gras afhalen? Dan vragen we u om de graszoden zelf in de auto of aanhanger te laden. We zetten het gras voor u klaar op een aparte pallet en vragen u om 1,5 meter afstand van andere klanten te houden.

Wilt u dat wij uw gazon aanleggen voor een makkelijk en snel resultaat? Ook dat kan gelukkig nog steeds. We werken uitsluitend buiten, schudden even geen handen, en houden 1,5 meter afstand van u.

Dank voor uw begrip! Heeft u vragen over onze maatregelen? Bel dan gerust! Christiaan Verspeek 06-25085608

De graszode

Het kweken van een graszode

Bij het kweken van een graszode komt veel kijken. Diverse factoren spelen een rol en kunnen de kwaliteit van de uiteindelijke grasmat beïnvloeden.

Zaaien

De bodem waarop de graszode gekweekt wordt is bij voorkeur arm. Door op deze bodem te kweken wordt de zode van jongs af aan sterk gemaakt. Het gras moet immers later op diverse bodemsoorten kunnen wortelen.
Een graszode wordt gezaaid met een speciaal mengsel van veldbeemd, roodzwenk en Engels raaigras. Het zaaien gebeurt van maart tot oktober.

Groeien

De groeiperiode van een graszode duurt zo’n 12 maanden. Gedurende deze tijd is er continu controle op de zode. Er wordt voor gezorgd dat onkruid geen kans heeft. Ook wordt de graszode tijdens zijn groeiperiode zo’n 80 keer gemaaid en diverse keren bemest en besproeid.

Na een jaar groeien is de graszode geschikt om gesneden te worden.

Snijden

Na zijn groeiperiode wordt de graszode gesneden op een formaat van 40 cm bij 250 cm. Dit komt precies overeen met 1 m². Na het snijden dient de graszode zo snel mogelijk gelegd te worden. Want als de zode te lang opgerold blijft liggen kan deze uitdrogen. Zeker in de zomer en bij droog weer.

Na het snijden kan de graszode (afhankelijk van het weer) zo’n 24 uur opgerold worden bewaard.

Lees hier meer over het leggen van de graszode.